Please use this identifier to cite or link to this item: https://www.um.edu.mt/library/oar/handle/123456789/16042
Title: Kosova dhe armet : vleresim baze i armeve te vogla dhe te lehta ne Kosove
Authors: Khakee, Anna
Florquin, Nicolas
Keywords: Firearms -- Kosovo
Firearms industry and trade
Firearms -- Law and legislation
Weapons -- Kosovo
Issue Date: 2003
Publisher: Programi per Zhvillim i Kombeve te Bashkuara (UNDP)
Citation: Florquin, N., Khakee, A. Kosova dhe armet : vleresim baze i armeve te vogla dhe te lehta ne Kosove. Tirana: Programi per Zhvillim i Kombeve te Bashkuara (UNDP), 2003
Abstract: Ky raport bazohet në kërkimet në zyrë dhe në terren të kryera nga një ekip katëranëtarësh i Small Arms Survey nga Janari deri në Mars të vitit 2003. Raporti është hartuar nga Anna Khakee, me përkrahje për hulumtim dhe përpilim të tekstit nga Nicolas Florquin. Editoriali dhe të hyrat e hulum- timeve po ashtu janë mundësuar nga Keith Krause dhe Robert Muggah, dhe ndihmesa për hulumtime nga James Bevan, Aaron Karp, dhe Elli Kytömäki. Nuk do të mund ta mblidhnim infomacionin për këtë raport pa bashkëpunimin e shumë njerëzve në Kosovë, të cilëve u shprehim falënderimet më të sinqerta. Falënderime të veçanta i detyrojmë znj. Marie-France Desjardins, dhe personelit të Projektit të UNDP-së për Kontrollin e Armëve të Vogla të Paligjshme (Illicit Small Arms Control-ISAC): Andrew House, Fadil Jakupi, Branko Jurisic, Yukari Ota, Xheraldina Pufja, dhe Lendita Polloshka. Po ashtu, i detyrohemi edhe personelit të Index Kosovës (në një bashkëpunim me Gallup International), dhe sidomos Visar Berishës, Vlora Bashës, Genc Krasniqit, Shemsi Krasniqit dhe Imer Muzhakut, personelit të Gallup International (Assen Blagoev, Sladjana Djuric, Gordana Cuk dhe Nikola Cuk) dhe atij të Nismës Kosovare për Shoqëri Demokratike (Xheraldina Cërnobregu dhe Valon Murati), Ismail Hasanit nga Universiteti i Prishtinës, Afrim Lokut nga Spitali Universitar i Prishtinës, dhe John Avery nga Policia e UNMIK-ut. Po ashtu i falënderohemi Nick Booth, Isabelle Congras, Spyros Demetriou, Ismail Dërguti, Aude Fieschi, Wolf Christian Paes, Olivier Pascau, personelit të KFOR-it, Ministrise se Edukimit Shkences dhe Teknologjise (MESHT) te Kosovës dhe Derek Lutterbeck. Shumë njerëz që ofruan informata ose u pajtuan të intervistoheshin kërkuan të mbeten anonimë, dhe u jemi mirënjohës për gatishmërinë që ta ndajnë kohën dhe të japin njohuritë e tyre për ekipin tonë kërkimor. Lista e intervistave kryesore është e dhënë me burimet e këtij raporti. Të gjitha gabimet në interpretim ose fakte janë përgjegjësi e ekipit hulumtues Small Arms Survey.
URI: https://www.um.edu.mt/library/oar//handle/123456789/16042
Appears in Collections:Scholarly Works - FacArtIR

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pikëpamjet e paraqitura në këtë.pdf
  Restricted Access
Kosova dhe armet : vleresim baze i armeve te vogla dhe te lehta ne Kosove462.91 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in OAR@UM are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.